Πιστοποιημένος Θεραπευτής

4colorsΕΕΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

logo eabct

isst logo

Πώς μπορώ να βρω έναν πιστοποιημένο, ως προς την εκπαίδευσή του, θεραπευτή Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης;

Δυστυχώς, η ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα, σε αντίθεση με σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει ακόμη ένα νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει το θεραπευόμενο. Έχετε το δικαίωμα να λάβετε μια σωστή ψυχοθεραπεία από έναν εκπαιδευμένο ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Παράλληλα, έχετε το δικαίωμα να μάθετε πρώτα από όλα αν ο θεραπευτής σας είναι νόμιμος κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου ή Ψυχιάτρου και αν έχει εκπαιδευτεί στο γνωσιακό συμπεριφοριστικό μοντέλο. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς – ΕΕΕΣ (http://eees.gr/pistopoihmenoi.htm). Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (www.ibrt.gr) υπάρχει ένας κατάλογος κρατικών φορέων και ιδιωτών επαγγελματιών που προσφέρουν ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες. Ο κατάλογος αυτός, αν και δεν είναι πλήρης, σας διασφαλίζει ότι οι εμφανιζόμενοι σε αυτόν, έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πληρούν τα κριτήρια έχοντας εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής εταιρίας γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας.

 

Ο Ψυχίατρος Κιοστεράκης Γεώργιος MD, PhD είναι Ψυχοθεραπευτής Γνωσιακής – Συμπεριφορικής κατεύθυνσης (CBT) και Πιστοποιημένο Μέλος & Θεραπευτής στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς – ΕΕΕΣ (http://eees.gr/pistopoihmenoi.htm) και στην European Association of Behavioral Cognitive Therapy – EABCT (www.eabct.com).

 

Ο Ψυχίατρος Κιοστεράκης Γεώργιος είναι επίσης πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής στην Θεραπεία Σχημάτων, μια καινοτόμο μέθοδο από το 3ο κύμα των Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, διαθέτοντας την Advanced Training Certification της Διεθνούς Εταιρείας Θεραπείας Σχημάτων (International Society of Schema Therapy – ISST), όπως αυτό περιγράφεται και στην ιστοσελίδα της ISST (http://www.isstonline.com/greece).